Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE ZIEMNIAKI W ZALEWIE MAJERANKOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 125 ml
woda 125 ml
Majeranek suszony Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE ZIEMNIAKI W ZALEWIE MAJERANKOWEJ

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, kroimy w cwiartki i układamy w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym tłuszczem. Czosnek również kroimy w cwiartki i układamy na ziemniakach.
Krok 1 - PIECZONE ZIEMNIAKI W ZALEWIE MAJERANKOWEJ foto
2
W oliwie rozpuszczamy kostkę rosołową, dodajemy wodę i majeranek, mieszamy i zalewamy ziemniaki. Jeśli nie obejmuje ziemniaków trzeba dorobic zalewę.
Krok 2 - PIECZONE ZIEMNIAKI W ZALEWIE MAJERANKOWEJ foto
3
Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika na ok. 50-60 min. od czasu do czasu polewac po wierzchu zalewą. Po upieczeniu odcedzamy od zalewy i podajemy do obiadu gorące.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - PIECZONE ZIEMNIAKI W ZALEWIE MAJERANKOWEJ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.06.2013 07:47
Lubię takie ziemniaczki :)
1j1o1l1a1 22.10.2012 21:52
dla mnie...nowość ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak