Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki w pasiaki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 11 sztuk
pomidorki koktajlowe 10 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
rozmaryn świeży
tymianek 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki w pasiaki

Kroki postępowania

1
Do przygotowania ziemniaczków niezbędne będzie naczynie żaroodporne i piekarnik ;)
Ziemniaki dokładnie myjemy. Każdego ziemniaka nacinamy nożykiem w paseczki, tak by utworzył się grzebień - dół na zostać cały.
Krok 1 - Pieczone ziemniaki w pasiaki foto
2
Ziemniaki układamy w natłuszczonym niewielką ilością oliwy z oliwek naczyniu żaroodpornym. Każdego ziemniaka skrapiamy oliwą z oliwek (po jednej kropelce). Obsypujemy ziołami i niewielką ilością soli. Dodajemy pomidorki koktajlowe - pomidorki mogą być z szypułkami.
Krok 2 - Pieczone ziemniaki w pasiaki foto
3
Pieczemy przez około 50-60 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Smacznego :)
Krok 3 - Pieczone ziemniaki w pasiaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.05.2014 23:57
Fajne te pasiaki :-)
IZABELA29 09.05.2014 16:12
prosto i smacznie
Olga_SK 09.05.2014 13:46
W pasiaki - nazwa mi się spodobała :D
as28 09.05.2014 12:58
prosto szybko mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak