Pieczone udo indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udo indycze

    1 szt
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    5 łyżek
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać przyprawę do kurczaka, do indyka, pieprz, czosnek, ocet oraz maggi. Powstałą mieszanką natrzeć pozbawione skóry udo. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia posolić, włożyć do naczynia do zapiekania, wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni i piec przez 2 godziny. Co pół godziny polewać powstałym w naczyniu sosem. Przez ostatnie 15 minut piec indyka bez przykrycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 11.01.2012 23:24
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat