PIECZONE UDKA KURCZAKA W ZIOŁOWEJ MARYNACIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    8 sztuk
  • czosnek

    4 ząbki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

  • sól

  • śmietana

    3 łyżki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, przekroić na pół,osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą i pieprzem. Majeranek,tymianek,bazylię i rozgnieciony czosnek włożyć do miseczki i zalać dwoma łyżkami oleju, powstałą marynatą natrzeć udka.Wstawić natarte udka na noc do lodówki.Piekarnik nagrzać do 180 stopni,piec udka około godzinę.Pod koniec pieczenia posmarować gęstą śmietaną dzięki temu będą miały chrupiącą skórkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 10.06.2013 11:34
smaczne, aromatyczne udka a zioła często sprawiają wrazenie przypalonych ale to mnie nie zraza
Łukasz15 29.12.2012 19:03
Takie udka lubię
Krystyna32 09.12.2012 09:01
pycha
Seba 06.12.2012 10:04
smaczne
aga130982 10.04.2012 13:20
mniam
aga130982 10.04.2012 13:20
mniam
olkaaa 06.04.2012 07:54
chętnie spróbuję
gacopierz23 23.12.2011 21:50
smaczne
owca441 14.12.2011 20:42
pycha
Jaheira11 17.11.2011 20:09
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat