Pieczone udka kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pieczone udka kurczaka - danie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 minut, by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka kurczaka

    4 sztuki
  • sos

    3/4 szklanki
  • czosnek

    1 główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy. Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka mieszamy z sosem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy 30 min pod przykryciem w 180°C, następnie kwadrans bez przykrycia, w tej samej temperaturze.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy remulady duńskiej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 13.03.2019 10:37
Smakowite mięsko : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat