Pieczone talarki z cukini i ziemniaka

Pieczone talarki z cukini i ziemniaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cukinia

    2 sztuki
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

  • słodka papryka Prymat

  • pieprz biały Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy osuszamy i kroimy w talarki. Cukinię dokładnie myjemy, obieramy lub nie i również kroimy w talarki. Posypujemy przyprawami i polewamy oliwa z oliwek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut. Podajemy jako danie główne lub dodatek do innych dan, lub jako zdrowa przekąskę. W taki sposób można również przyrządzić warzywa na grilla.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

21.08.2014 17:24
prawdziwe pyszności

gacopierz23

07.08.2014 23:10
smaczne i można zrobić również na grillu

RenataZ-et

28.05.2014 23:08
pyszna przekąska albo dodatek do obiadu

Patriszja

28.05.2014 22:39
bardzo lubię :) swojskie klimaty :) smak lata :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat