Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szparagi zielone
16 szt -
szynka parmeńska
16 plasterków -
orzechy włoskie
25 g -
ser pleśniowy niebieski
200 g -
masło
1 łyżka -
natka pietruszki
1 łyżka -
mleko
3 łyżki -
sól
-
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
oliwa
2 łyżki
Sposób przygotowania
W miseczce łączymy ser pleśniowy, masło, mleko, natkę pietruszki i posiekane orzechy. Ucieramy wszystko aż składniki się dobrze połączą. Plasterki szynki rozkładamy, na każdym rozsmarowujemy trochę nadzienia serowego i układamy po jednym szparagu. Zawijamy jak roladki.
Tak przygotowane szparagi nabijamy na patyczki do szaszłyków (po 4 sztuki na patyczku) i zapiekamy ok. 15-20 minut. Podajemy ciepłe posypane świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się