Pieczone roladki z piersi kurczaka w kapuście pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • jajko

    2-3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2/3 szklanki
  • jabłko

    1 sztuka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Piersi z kurczaka pokroić na cieńsze i mniejsze plastry.
Krok 2 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Lekko rozbić z jednej strony i posypać jarzynką.
Krok 3 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Na każdym kawałku mięsa położyć cienki plasterek jabłka.
Krok 4 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Mięska ułożyć na kawałkach liści z kapusty pekińskiej, mniej więcej tej samej wielkości co mięso.
Krok 5 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Całość zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki zanurzać w rozmąconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej.
Krok 6 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Układać w blaszce do pieczenia na tłuszczu. Na roladki wylać resztę jajka, jeśli zostanie, i posypać po wierzchu bazylią.
Krok 7 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Piec w piekarniku 180 st. C przez około 50 minut, polewając po wierzchu kilka razy sosem spod pieczenia.
Krok 8 - Pieczone roladki z piersi kurczaka w  kapuście  pekińskiej foto
Podawać gorące do obiadu. Są bardzo delikatne w smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 30.01.2014 16:42
bardzo smaczne
Aannkaa82 09.10.2013 19:34
BArdzo interesujący prepis :) a pewno smaczne te roladki.
Kasia36 25.09.2013 22:09
Smaczny pomysł
mysza75 27.02.2013 17:16
Fajnie wyglądają roladki :-)
wyattearp 18.02.2013 07:12
uwielbiam roladki
Monika58 17.02.2013 20:47
poproszę taką roladkę-smakowicie wyglądają :)
Mysiunia 17.02.2013 20:12
bardzo ciekawy sposób na urozmaicenie tradycyjnych roladek z filetu :) Do tego dodatek jabłuszka - nigdy tak nie jadłam, a pomysł bardzo interesujący :)
gosia1988 17.02.2013 20:06
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat