Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE PODUDZIA Z INDYKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 szt
warzywa mrożone 750 g
pestki słonecznika 4 łyżki
sezam 4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat do oprószenia
Papryka słodka mielona Prymat do oprószenia
Papryka ostra mielona Prymat do oprószenia
tymianek do oprószenia
olej do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE PODUDZIA Z INDYKA

Podudzia, myjemy obsuszamy. Dobrze nacieramy solą i pieprzem , odkładamy na min 2 godz do lodówki. Po tym czasie skrapiamy olejem lnianym, obtaczamy we wczesniej wymieszanych przyprawach i pestkach. Na blachę wykładamy podudzia. zapiekamy ok 45 minut, po tym czasie obkładamy odmrożona mieszanka warzywną, zapiekamy jeszce ok 25 minut, mieszajac
warzywa aby sie nie przypaliły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 28.02.2015 11:06
jakie to dobre mniam
Małgorzata Pin 28.02.2015 09:55
Fajny przepis.
wwwiolka 27.02.2015 21:21
Bardzo fajny przepis.
Adam/ZUB3R 27.02.2015 19:33
smaczne jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak