Pieczone piersi kaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kaczki

    2 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kaczki dokładnie oczyścić i umyć.Za pomocą ręcznika kuchennego odsączyć z wody.

Mięso natrzeć kucharkiem, pieprzem i majerankiem oraz posiekanym czosnkiem.
Odstawić na godzinkę.

Do naczynia żaroodpornego wlać olej,dodać mięso ,wsadzić do nagrzanego 200 C piekarnika.
Piec 30-40 minut, trakcie pieczenia można polewać wytopionym tłuszczem.

Najlepiej smakują na gorąco np. z ziemniaczkami i buraczkami z chrzanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 17.01.2016 21:40
znakomicie przyrządzona kaczucha
Ada-Gaba 08.12.2014 15:19
apetyczne mięsko smacznie doprawione
misia53 05.12.2014 21:28
Lubię kaczuszki a mój mąż powiedziałby ,że lubi wszelakie piersiątka hihi...
smakowita 05.12.2014 20:19
wspaniale wyglądają
irenka 05.12.2014 20:08
pyszne mięsko,lubię
IZABELA29 05.12.2014 18:16
choć nie przepadam za mięsem kaczki Twoje wygląda apetycznie
adelajda 05.12.2014 17:20
Pyszne mięsko :))
Bernadeta1 05.12.2014 16:56
pyszne mięsko do obiadu
Christopher 05.12.2014 16:47
Lubię wszelakie kaczuszki.
mirosława4 05.12.2014 16:08
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat