Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 50 dag
sadło 30 dag
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
sól do smaku

nadzienie

jabłka 3 szt
cukier 4 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżeczka

posypka

cukier puder 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Z sadła usunąć błonki i zmielić w maszynce do mięsa. Składniki ciasta zagnieść. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać cukier i cynamon, wymieszać.
Krok 1 - Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem foto
2
Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła, na każde nałożyć jabłka, zlepić brzegi.
Krok 2 - Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem foto
3
Pierożki ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni na jasnozłoty kolor.
Krok 3 - Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem foto
4
Upieczone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Krok 4 - Pieczone pierożki z sadła z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.09.2014 07:28
Lubię takie
Bernadeta1 04.09.2014 23:13
na pewno smaczne
adelajda 31.08.2014 15:06
Wyglądają pysznie
matesko 28.08.2014 14:51
apetycznie wyglądają
Kejti 27.08.2014 22:43
Wyglądają znakomicie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak