Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pieczarki nadziewane mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 szt.
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt.
czosnek 2 ząbki
cebulka 1 szt.
majeranek 1 łyżecz.
olej 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pieczarki nadziewane mięsem

Pieczarki myję dokładnie i ucinam nóżki, posypuję solą. Cebulę obieram i siekam w kostkę, podsmażam na patelni na łyżce oleju. Mięso mielone wyrabiam z podsmażoną cebulą, przeciśniętymi ząbkami czosnku, jajkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem. Mięso ma być dosyć ścisłe, w razie czego dosypuję 1-2 łyżki bułki tartej. Z mięsa lepię niewielkie kulki i wkładam do przygotowanych kapeluszy pieczarek. Nadziane pieczarki układam w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam na ok. 50 minut do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.10.2014 17:36
lubię takie
tomek18 29.12.2012 20:37
super!
Botwinka 05.11.2012 16:45
smaczne
Agata43 05.11.2012 12:07
wygląda pysznie c:
Patrycja25 05.11.2012 12:00
dobre
malaczarna23 05.11.2012 11:49
pyszne
ziutula
ziutula 05.11.2012 11:42
też lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak