Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone paluszki rybne z dorsza

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3
pieprz ziołowy XXL 1 łyżeczka
sól morska do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 1łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat szklanka
jajko 1 duże
mąka pszenna do obtaczania
oliwa 2 -3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone paluszki rybne z dorsza

rybę (u mnie był dorsz, ale sola też jak najbardziej)odmrażamy (jeśli była mrożona), suszymy. Następnie kroimy w paski,przyprawiamy pieprzem ziołowym, sokiem z cytryny i solą.
Następnie obtaczamy w mące, następnie jajku a na końcu w bułce tartej pomieszaną z natką pietruszki.
Blaszkę do pieczenia wstawiamy do piekarnika i nagrzewamy w 180 stopniach.
Gotowe paluszki położyć na rozgrzanej blaszce i polać je oliwą a następnie poobracać je tak, by oliwa rozłożyła się na każdej stronie ryby.Piec ok. 8-10 minut na środkowej półce, po upływie czasu blaszkę przełożyć na najwyższą półkę i przełączyć opcję grill i piec ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zChatyNaKoncuWsi 11.03.2014 11:24
Na pewno spróbuję pieczenia domowych paluszków !
patryska76 11.03.2014 08:51
Smaczny obiadek ;-)
Aleksandra/Olcia 11.03.2014 08:49
tez takie lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak