Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pączki-murzynki
Kroki postępowania
Do gotowego rozczynu dodajemy jajka, sól, pozostały cukier kakao oraz mąkę. Całość wyrabiamy około 15- 20 min. Pod koniec wyrabiania dodajemy rozpuszczony tłuszcz.
mąka | 600 gram |
sól | szczypta |
kakao | 3 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
drożdże | 5 dag |
jajko | 3 sztuki |
masło | 100 gram |
mleko | 300 ml |
jajko | do smarowania |
czekolada mleczna | 200 gram |
mleko | 3 łyżki |
kolorowa posypka | czekoladowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: