Pieczone, młode ziemniaczki na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    500 g
  • cebula dymka

    2 szt
  • czosnek

    4 zabki
  • sól do smaku

    1 łyzeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • szczypiorek

    1 peczek
  • olej roślinny

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyszczamy , podgotowujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie.

W tym czasie nagrzewamy piekarnik.

Blachę natłuszczamy olejem, wrzucamy posiekaną w piórka cebulkę i całe, obrane ząbki czosnku.

Ziemniaki odcedzamy, wkładamy do blachy.

Po całości skrapiamy jeszcze odrobiną oleju i posypujemy papryką i odrobiną soli.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut.

Podajemy zrumienione ze świeżym szczypiorkiem!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
migotka28 14.07.2014 21:50
ziemniaczki palce lizać
stan2401 14.07.2014 21:06
pyszny dodatek
Kuchenka 14.07.2014 16:36
podoba mi się pomysł
lara 14.07.2014 12:23
warto zrobić!!!
Róża1 14.07.2014 12:18
smakowite ziemniaczki:-)
Anna169Hosz 14.07.2014 09:38
Poczułam się jak w Anglii :)
magdziorka6 14.07.2014 09:36
bardzo proste bardzo smaczne rewelacyjne na obiadek
engie23 14.07.2014 08:18
szybko i smacznie
Edith85 14.07.2014 08:18
ale pyszności :)
luna76 14.07.2014 07:39
wyglądają bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat