Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone leszcze i karaski

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
sok z cytryny
natka pietruszki 3 łyżki
koperek 3 łyżki
olej do smażenia
karaś kilka szt.
leszcz kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone leszcze i karaski

Kroki postępowania

1
Oczyszczone ryby myjemy dokładnie pod zimną wodą i nacinamy ich skórę. Wnętrze skrapiamy obficie sokiem z cytryny i wypełniamy posiekaną natką i koperkiem. Rybę oprószamy przyprawą do wyb, solą i pieprzem.
Krok 1 - Pieczone leszcze i karaski foto
2
Papier do pieczenia smarujemy olejem, układamy na nim rybę i zwijamy papier i zabezpieczamy wykałaczkami, żeby się nie rozwinął. Tak przygotowane ryby układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez 30- 40 minut. Podajemy na gorąco.
Krok 2 - Pieczone leszcze i karaski foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Pieczone leszcze i karaski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.03.2014 08:02
ciekawy przepis
IKrakowianka 03.10.2013 19:08
super przepis
Iwusia 16.10.2012 23:40
ale pychotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak