Pieczone leszcze i karaski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • sok z cytryny

  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • koperek

    3 łyżki
  • olej

    do smażenia
  • karaś

    kilka szt.
  • leszcz

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczone leszcze i karaski foto
Oczyszczone ryby myjemy dokładnie pod zimną wodą i nacinamy ich skórę. Wnętrze skrapiamy obficie sokiem z cytryny i wypełniamy posiekaną natką i koperkiem. Rybę oprószamy przyprawą do wyb, solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczone leszcze i karaski foto
Papier do pieczenia smarujemy olejem, układamy na nim rybę i zwijamy papier i zabezpieczamy wykałaczkami, żeby się nie rozwinął. Tak przygotowane ryby układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez 30- 40 minut. Podajemy na gorąco.
Krok 3 - Pieczone leszcze i karaski foto
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 07.03.2014 08:02
ciekawy przepis
IKrakowianka 03.10.2013 19:08
super przepis
Iwusia 16.10.2012 23:40
ale pychotki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat