Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 8 średnich sztuk
czekolada mleczna 8 kostek
rodzynki 10 dag
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z rodzynkami i czekoladą.

1.Jabłka myjemy,dokładnie osuszamy i wydrążamy środek uważając,żeby nie przedziurawić jabłek.Jabłka napełniamy rodzynkami.
2.Formę do pieczenia smarujemy masłem,układamy jabłka i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
3.Gdy jabłka będą miękkie na każde kładziemy kostkę czekolady i wkładamy do piekarnika na kilka chwil,żeby czekolada się roztopiła.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.01.2016 12:44
Dziękuję:)
Mniam 20.01.2016 11:34
Przepyszne! Idealny deser na ciepło :)
Ewa Wojtaszko 20.01.2016 10:26
prosty i smaczny deser
Babeczka35 20.01.2016 07:43
Dziękuję:)
Ada-Gaba 19.01.2016 22:15
rewelacyjny deserek
norweska20 19.01.2016 22:09
smaczny deserek
Renataj 19.01.2016 21:59
Pyszny deser:)
gusia1000 19.01.2016 19:59
Dobra przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak