Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z powidłem i migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier wanilinowy do smaku
płatki migdałowe do smaku
powidła śliwkowe (węgierkowe) 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z powidłem i migdałami

Jabłka umyć i wydrążyć środek
w jabłka naokoło powpychać goździki
do wydrążonego środka wsypać szczyptę cukru waniliowego i cynamonu
następnie wsypać pokruszone płatki migdałów a na to nałożyć łyżkę powidła śliwkowego
Z każdym jabłkiem zrobić to samo
(jabłek można wziąć więcej, ja robiłam dla 2 osób)
blachę wyłożyć papierem, położyć na niej jabłka i wstawić do piekarnika
piec ok 30 minut w 160 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.09.2013 11:40
wyglada smakowicie
Kulinarna Ja 26.11.2012 11:28
moja babcia robila podobne, uwielbiam je!
pierniczkowo 25.11.2012 15:15
pycha i bardzo aromatyczne:)
Magula 25.11.2012 12:53
pyszne
Jarosz 24.11.2012 19:28
mniam .. mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak