Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1
miód 2 łyzeczki
cynamon
żurawina 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

Kroki postępowania

1
Jabłko przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne oraz ogonki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Pieczone jabłka z miodem i cynamonem foto
2
Do środka każdej połówki nakładamy miód, a następnie oprószamy cynamonem. Dodatkowo do zagłębienia po gnieździe nasiennym możemy nałożyć żurawinę lub inne bakalie.
Krok 2 - Pieczone jabłka z miodem i cynamonem foto
3
Pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na gorąco.
Krok 3 - Pieczone jabłka z miodem i cynamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.02.2014 10:04
uwielbiam jabłka pod każdą postacią
plocia 18.01.2014 19:17
Fajny pomysł z tym "środkiem"
ewelinapac 06.03.2013 21:34
Smaczne takie jabluszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak