Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka w owocowej marynacie z posypką cynamonową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na marynatę

sok pomarańczowy 1/2 szklanki
sok owocowy 1/2 szklanki
sok z cytryny 20 ml

Składniki inne

jabłka 4
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka w owocowej marynacie z posypką cynamonową

Wszystkie rodzaje soków dajemy do większej miski i mieszamy łyżką . Jabłka myjemy , osuszamy następnie je obieramy . Po obraniu dajemy je do marynaty na 3 godziny. Po wyjęciu z marynaty posypujemy je cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 stopni na około 15-20 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika jeszcze raz posypujemy cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak