Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Owoce

jabłka 4 sztuki

Ser

serek mascarpone 250 gram

Orzechy

orzechy włoskie 15 gram

Przyprawy

cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka

Kroki postępowania

1
Nasze jabłka myjemy pod bieżącą wodą a następnie odcinamy ok. 1/4 od strony ogonka i drylujemy z środka.
Krok 1 - Pieczone jabłka foto
2
Następnie wkładamy przygotowane jabłka j/w na 10 minut do piekarnika do 180C .
Krok 2 - Pieczone jabłka foto
3
Po dziesięciu minutach wyciągamy jabłka z piekarnika i wypełniamy je dokładnie z lekkim czubkiem serkiem mascarpone i ponownie wkładamy na dziesięć minut do piekarnika.
Krok 3 - Pieczone jabłka foto
4
Po upieczeniu wyciągamy jabłka posypujemy je odrobiną orzechów włoskich wcześniej obranych:). Dla smaku i dekoracji posypujemy jabłka cynamonem . Podajemy ciepła choć zimne też nieźle smakują . Smacznego
Krok 4 - Pieczone jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 31.12.2015 11:23
Świetne na deser :)
adelajda 30.12.2015 15:45
uwielbiam pieczone jabłka
Babeczka35 30.12.2015 14:22
Pyszne jabłuszka.
Futka 30.12.2015 13:12
Pyszne jabłuszko :) Mniam :)
sliwka 30.12.2015 11:48
Pychotka, uwielbiam;))
bertpvd 30.12.2015 09:39
efektownie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak