Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt.
rodzynki 2 łyżki
masło do posmarowania naczynia
sok z malin do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone jabłka

Kroki postępowania

1
Jabłka dokładnie umyć.Przekroić na pół.Wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 1 - pieczone jabłka foto
2
Dżem z cukinii(może być inny-wedle uznania) wymieszać z rodzynkami.Nadziewać nim wydrążone jabłka.Formę do zapiekania wysmarować masłem.Ułożyć w niej jabłuszka.
Krok 2 - pieczone jabłka foto
3
Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do momentu aż jabłka zrobią się miękkie(czas zapiekania zależy od rodzaju jabłek)Podawać ciepłe polane sokiem z malin.
Krok 3 - pieczone jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.04.2013 09:23
Pyszny deserek
mic 23.12.2012 19:42
super, dla dzieci szczegolnie
Mati13 23.10.2012 20:40
niezłe!
Mati13 23.10.2012 20:40
niezłe!
Miki 23.10.2012 19:45
mniam
Joannasz3190 23.10.2012 19:35
Pyszne :)
sylwia / sytofala 23.10.2012 19:24
to jest dla mnie zapach jesieni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak