Pieczone frytki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • przyprawy

    20 g
  • oliwa

    20 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki w skórkach pokroić w ósemki, wyłożyć na blasze skropić oliwą, oprószyć mieszanką przypraw (pieprz, koperek, tymianek, kolendra, majeranek, czosnek, cząber, pietruszka, papryka czerwona słodka i ostra, sól) i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok 50 min.
Podawać z dipem czosnkowym lub koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 16.05.2015 23:49
o fajne frytki
Kate131 08.07.2012 09:54
lubię takie
kriso 02.11.2011 22:41
super
1j1o1l1a1 02.11.2011 16:16
ach...frytki:)
suzana 02.11.2011 14:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat