Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
żółtko jajek 6 szt
śmietana 6 łyżek
margaryna 2 łyżki
cukier puder
olej do smażenia
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone faworki

Zagniatamy ciasto w misce,następnie przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa.

Zawijamy ściśle w folię aluminiową i wkładamy na godzinę do lodówki.

Po tym czasie wykładamy na je stolnice ,wałkujemy i wykrawamy radełkiem romby.

Po środku nich nożykiem robimy nacięcie.

Przekładamy jeden koniec ciasta przez to nacięcie formując faworki.

Układamy na posmarowanej blaszce i pieczemy 5-7 minut w temp 150 stop. C.

Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.12.2012 10:39
pyszne
barbara11561 17.03.2012 07:35
pyszne
zuzanna_z 11.12.2011 14:57
mniam mniam
Sarenka 29.11.2011 17:16
Coś co uwielbia mój mąż. Następnym razem upiekę.
Iwusia 28.11.2011 23:23
pychota
ben-ka 26.11.2011 08:17
dla mnie to też coś nowego.
misia53 26.11.2011 00:53
pierwszy raz spotykam się z pieczonymi chrustami
anemon 24.11.2011 08:56
Pieczone, więc pewnie mniej kaloryczne od tych smażonych w głębokim tłuszczu.
Emilia22 23.11.2011 15:20
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak