Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone buraczki z estragonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
estragon 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone buraczki z estragonem

Buraki gotuj w wodzie przez 15 minut. Rozłóż na blaszce przykrytej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Obierz buraki i pokrój na kawałki (wielkości kęsa), wymieszaj z octem, oliwą, posiekanym estragonem i dopraw solą oraz pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.11.2012 02:01
Lubię buraczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak