Pieczona wołowina

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udzie wołowy

    1,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1/2 główki
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dkg
  • olej

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • wino czerwone wytrawne

    250 ml
  • papryka czerwona

    40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć kucharkiem i pieprzem, zalej marynatą przygotowaną z wina, posiekanego rozmarynu i pokrojonej w plastry 1 cebuli, przykryj, odstaw na dobę.
Po tym czasie posiekaj paprykę i pozostałe cebule, zeszklij na oleju. Dodaj bułkę tartą, jaja oraz przyprawy, Wymieszaj.
Mięso osącz, ponacinaj wzdłuż. W nacieńcia wciśnij farsz, zepnij wykałaczkami. Piec do 2 godzin w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat