Pieczona szynka wieprzowa

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1,5 kilograma
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżeczki
  • Tymianek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Oregano suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę natrzeć czosnkiem. Następnie obficie posypać kolorowym pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Oprószyć tymiankiem, oregano, bazylią i majerankiem. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu szynkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody. Szynkę piec przez około 90 minut w temperaturze 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 06.01.2014 18:57
pyszna szyneczka
IKrakowianka 23.03.2013 20:54
jak dla mnie rewelacja!
Wafelek2601 19.01.2013 20:20
Taka piękna, przyrumieniona jest przepyszna!
junox 01.12.2011 14:50
pysznie wygląda
ilka_86 17.03.2011 09:46
takie domowe wyroby są najlepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat