Pieczona sałatka z batatami i dynią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    1 garść
  • batat

    1/2 sztuki
  • dynia

    300 g hokkaido
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • oregano

    1/3 łyżeczki
  • bazylia

    1/3 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/3 łyżeczki
  • olej

    1 do smaku
  • tofu

    100 g
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • sos balsamiczny

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
Batat i dynię obieram. Dynię kroję w kostkę, batat kroję w słupki.
Krok 2 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
Ba blaszce na papierze do pieczenia układam dynię, batat, cebulę plastry, pomidorki. Polewam oliwą, posypuję ziołami, solą, pieprzem. Pomidorki wyjmuję wcześniej bo szybciej dochodzą.
Krok 3 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
Wstawiam do piekarnika temp 200 stopni 20 minut.
Krok 4 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
Tofu posypuję także przyprawami i smażę na patelni grillowej.
Krok 5 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
Na rukoli układam pieczone warzywa.
Krok 6 - Pieczona sałatka z batatami i dynią foto
dodaję tofu pokrojone, polewam balsamico.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 03.12.2015 12:46
pyszna potrawa z dynią
Poison1988 24.11.2015 08:10
pysznie i zdrowo! :)
Anna133 23.11.2015 14:46
pięknie podane a smak na pewno cudowny
gosia56 23.11.2015 13:45
Na pewno pyszna ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat