Pieczona ryba z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty morskiej ryby, dowolna

  • masła

    1 łyżka
  • cebula

  • papryka

  • ząbek czosnku

  • Kukurydza z Puszki

  • zielona sałata

  • tabasco

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty ryby doprawić solą, pieprzem, Owinąć plastrami boczku i wstawić do nagrzanego piekarnika. Na gorącym maśle podsmażyć cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i posiekany ząbek czosnku. Dodać odsączoną kukurydzę i podsmażyć razem. Skropić tabasco. Dodać do upieczonej ryby. Dodatkowo mozna podać zieloną sałatę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat