Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona ryba w jogurcie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg ulubionej ryby bez skóry
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
1 pęczek szczypiorku
sól i pieprz
jogurt naturalny 100 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona ryba w jogurcie

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy pieprzem i solą, odstawiamy.
Krok 1 - Pieczona ryba w jogurcie foto
2
Następnie przygotowujemy pastę do ryby. Jogurt naturalny przekładamy do miseczki, dodajemy do niego pieprz Cayenne, czosnek przeciśnięty przez praskę, łyżkę soku z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy do momentu aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Krok 2 - Pieczona ryba w jogurcie foto
3
Tak przygotowaną pastą nacieramy rybę,
Krok 3 - Pieczona ryba w jogurcie foto
4
po czym wstawiamy do lodówki na 10 minut.
Krok 4 - Pieczona ryba w jogurcie foto
5
Po tym czasie wyjmujemy rybę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub szkle żaroodpornym wysmarowanym olejem. Pieczemy rybę przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Pieczona ryba w jogurcie foto
6
Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Krok 6 - Pieczona ryba w jogurcie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.01.2014 14:05
wspaniały pomysł:-)
Marta11 15.04.2013 18:22
wyglada apetycznie
GOSIA18 15.04.2013 17:36
apetycznie i ciekawie wygląda
gosia56 15.04.2013 16:23
super rybka
Laila2786 15.04.2013 13:26
super pomysł na rybkę
Olga_SK 15.04.2013 13:05
wygląda apetycznie!
Habibi 15.04.2013 12:56
Uwielbiam ryby oraz mięso przygotowane w ten sposób :) Robię podobnie kurczaka po hindusku :)
KasiaK90 15.04.2013 12:47
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak