Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 g
jabłka 2 słodkie sztuki
cydr 330 ml
miód prawdziwy
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Jabłka w miodzie są idealnym podkreśleniem całości wydobytego smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć , oczyścić delikatnie nożem z błonek. Pokroić je na 1-2 cm. plastry. Rozbić lekko dłońmi. każdy kawałek polędwiczki dokładnie oprószyć solą i pieprzem , panierować w mące. Na patelni rozgrzać olej , obsmażyć mięso po parę sekund z obu stron.
Krok 1 - Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem foto
2
Jabłka obrać , wydrążyć gniazda nasienne , pokroić w ósemki , posmarować je dokładnie miodem z każdej strony.
Krok 2 - Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem foto
3
.W blaszce/naczyniu żaroodpornym układać pasek jabłek a następnie polędwiczek do końca składników. Całość zalać cydrem lubelskim. Piec 50 min w 180 st.
Krok 3 - Pieczona polędwiczka wieprzowa z jabłkami i cydrem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.01.2016 20:04
smaczne danie
wwwiolka 05.01.2016 17:41
Bardzo fajny przepis.
misia123410 05.01.2016 16:13
Bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak