Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona polędwica

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1-2 kg
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
sól do smaku
kostka mięsna 1 sztuka
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona polędwica

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć
Krok 1 - Pieczona polędwica foto
2
Następnie natrzeć oliwą z oliwek całe mięso
Krok 2 - Pieczona polędwica foto
3
Oprószyć przyprawami a każdej strony
Krok 3 - Pieczona polędwica foto
4
Doprawione mięso nasmarować musztardą z każdej strony
Krok 4 - Pieczona polędwica foto
5
Na końcu owinąć w folię i wstawić do lodówki na 24h
Krok 5 - Pieczona polędwica foto
6
W 1 szkl gorącej wody rozpuścić kostkę mięsną
Krok 6 - Pieczona polędwica foto
7
Po 24h mięso przełożyć do rękawa do pieczenia
Krok 7 - Pieczona polędwica foto
8
Wlać 1/2 szkl bulionu i zamknąć rękaw . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni przez ok godzinę
Krok 8 - Pieczona polędwica foto
9
Po godzinie mięso wyjąc z rękawa , i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni
Krok 9 - Pieczona polędwica foto
10
Piec piec 30-60minut co jakiś czas podlewając bulionem
Krok 10 - Pieczona polędwica foto
11
Upieczone mięso wyjąć i odstawić do ostygnięcia
Krok 11 - Pieczona polędwica foto
12
Szynkę podawać na zimno i trzymać w lodówce
Krok 12 - Pieczona polędwica foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 12.03.2013 00:06
Troszkę pomieszałaś te gatunki mięsa. W tytule jest polędwica, na zdjęciu widać schab, a na koniec podajesz szynkę. Ale mięsko apetyczne.
mufinka79 11.03.2013 14:24
Pyszny kawałek mięsa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak