pieczona pierś w cytrynowej marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

mięso

  • pierś z kurczaka

    1/2 szt

marynata

  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
mięso kroimy na paski
Krok 2 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
marynata: czosne dokładnie zgniatamy lub kroimy w kostkę.
Krok 3 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
czosnek , oliwę , cytrynę i przyprawy mieszzamy z mięsem.
Krok 4 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
odstawiamy przygotowane mięso na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 5 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
przekładamy do blaszki
Krok 6 - pieczona pierś w cytrynowej marynacie foto
pieczemy 25 minut.
moni0212
idealna na grilla, ale w domowych warunkach spokojnie można przyrządzać ją w piekarniku lub na patelni grillowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat