Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona owsianka bananowo-kawowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmielony twaróg 250 gram
banan 3 sztuki
jajko 2 sztuki
kakao 2 łyżeczki
płatki owsiane 1 szklanka
bakalie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona owsianka bananowo-kawowa

Odmierzam twaróg dodaję banany które rozdrabniam widelcem. Dodaję jajka i kakao - mieszam do połączenia składników. Następnie mieszam z płatkami, i bakaliami. Przelewam do formy i piekę 35 minut w 180 stopniach.

Podaję polane miodem lub jogurtem naturalnym a zapakowane w pojemnik zabieram do pracy i zjadam na zimno lub odgrzewam w mikrofalówce.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.09.2015 19:45
Jaką to ma konsystencję? Zbite czy luźne, suche jak wypieczone ciasto czy mokre jak niedopieczone?
Ola1984 03.12.2014 19:09
Fantastycznie podana :)
Mira85 03.12.2014 16:10
Smaczny pomysł na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak