pieczona nototenia marynowana w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z nototenii

    800 g
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • wino białe

    50 ml
  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie zioła pokrój na mniejsze kawałki.Filety osusz,oprósz solą,pieprzem i ziołami.Rybę odstaw na minimum 30minut w chłodne miejsce.Brytfankę posmaruj oliwą,na dnie ułóż ryby,polej całość winem i zapiekaj 15minut w nagrzanym piekarniku do 180stopni.Przed podaniem filety skrop sokiem z cytryny i polej łyżką sosu z pieczenia.Neotenię podajemy z pieczonymi ziemniakami i warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat