Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona noga z indyka w ketchupie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z inydka 2 szt
ketchup 1/2 szkl
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona noga z indyka w ketchupie

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i oczyścić. Przełożyć do miski, a następnie przyprawić. Całą nogę z indyka natrzeć papryką czerwoną, solą i pieprzem. Nasmarować dokładnie ketchupem. Miskę wraz z indykiem przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Pieczona noga z indyka w ketchupie foto
2
Przed pieczeniem nogę z indyka nasmarować olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok. 1,5 godziny w temp. 180 st. C. W czasie pieczenia mięso można przewracać.
Krok 2 - Pieczona noga z indyka w ketchupie foto
3
Gotowe mięso wyciągnąć z pieca, podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 3 - Pieczona noga z indyka w ketchupie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 12.08.2013 22:33
Smaczny pomysł, kiedyś zrobię mojej rodzince
Renataj 08.05.2013 00:11
W keczupie tzn na ostro - już mi się podoba.
jerzy3 07.05.2013 22:38
niedawno jadłem takie tylko kurczaka i były bardzo dobre
Noruas 07.05.2013 22:35
oo... jak prosto :) lubię takie przepisy :)
gosia561 07.05.2013 19:58
super złocsta
Megg 07.05.2013 19:41
oj wspaniałe pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak