Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
orzechy włoskie siekane 50 g
mozzarella w bloku 100 g
oliwa orzechowa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Wszystkie przyprawy połączyć z oliwą.
Krok 1 - Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą foto
2
W marynacie obtoczyć pierś i pozostawić w lodówce na kilka godzin.
Krok 2 - Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą foto
3
Następnie w piersi zrobić kieszeń "włożyć" orzechy i ser. Obsmażyć przez ok. 2 min. na patelni z każdej strony.
Krok 3 - Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą foto
4
Następnie włożyć do rękawa i do naczynia żaroodpornego.
Krok 4 - Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 25-30 min.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Pieczona, nadziewana, czyli pierś z orzechami i mozzarellą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 07.04.2017 22:15
Świetne smaki;))
ilka01 07.04.2017 11:51
pyszności ....:)
Róża1 07.04.2017 11:00
Bardzo smaczne mięsko !!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak