Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona mortadela

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
jajko 2
mąka do oprószenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona mortadela

Mortadelę kroimy na grubsze kółka. Pokrojoną mortadelę oprószamy z dwóch stron, czosnkiem granulowanym, kucharkiem i pieprzem a na końcu mąką. Jajka wybijamy na talerzyk i roztrzepujemy. Przygotowane placki panierujemy w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane placki z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.08.2013 13:32
nieraz też taką robię jak nie wiem co na szybko na obiad :)
AURELKA 22.03.2013 20:02
smakowicie wyglada
Anna138 10.01.2013 22:51
Pyszna
smakoszek 07.01.2013 21:56
też lubię
ben-ka 28.10.2012 07:52
ładnie wyglądające obiadowe kotleciki.
RenataZ-et 21.10.2012 17:17
lubię :)
Kate131 29.09.2012 09:48
sto lat nie jadłam!
qrasnqleq 13.08.2012 19:50
smak z dzieciństwa....pychotka
1j1o1l1a1 13.08.2012 16:17
tez smażę tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak