Pieczona mortadela

Pieczona mortadela

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    1/2 kg
  • jajko

    2
  • mąka

    do oprószenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczona mortadela

Mortadelę kroimy na grubsze kółka. Pokrojoną mortadelę oprószamy z dwóch stron, czosnkiem granulowanym, kucharkiem i pieprzem a na końcu mąką. Jajka wybijamy na talerzyk i roztrzepujemy. Przygotowane placki panierujemy w jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane placki z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

mirosława4 29.08.2013 13:32
nieraz też taką robię jak nie wiem co na szybko na obiad :)
AURELKA 22.03.2013 20:02
smakowicie wyglada
Anna138 10.01.2013 22:51
Pyszna
smakoszek 07.01.2013 21:56
też lubię
ben-ka 28.10.2012 07:52
ładnie wyglądające obiadowe kotleciki.
RenataZ-et 21.10.2012 17:17
lubię :)
Kate131 29.09.2012 09:48
sto lat nie jadłam!
qrasnqleq 13.08.2012 19:50
smak z dzieciństwa....pychotka
1j1o1l1a1 13.08.2012 16:17
tez smażę tak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat