Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONA MARMOLADKA BRZOSKWINIOWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinia 2 kg
cukier 1 kg
cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA MARMOLADKA BRZOSKWINIOWA

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Brzoskwinie umyć, wypestkować, przekroić na pół i upiec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 130 stopni.
Krok 1 - PIECZONA MARMOLADKA BRZOSKWINIOWA foto
2
Następnie owoce zmiksować z cytryną, dodać cukier i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 minut.
Krok 2 - PIECZONA MARMOLADKA BRZOSKWINIOWA foto
3
Gdy marmoladka zacznie gęstnieć przełożyć ją do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem.
Krok 3 - PIECZONA MARMOLADKA BRZOSKWINIOWA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 29.08.2013 14:00
Ciekawy przepis ;-)
Katarzyna59 29.08.2013 09:08
pyszniutka,
iwi 28.08.2013 21:20
Niebiański smak
Karolcia12 28.08.2013 21:14
aż mi ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak