Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona łopatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka z kościa
sól
pieprz
olej
cebula
czosnek
seler
marchew
por (biała część)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona łopatka

Korzystając z okazji iż zajmuję się ubojem oraz rozbiórką tucznika chcę pokazać co jest naprawdę smaczne może nie tyle zdrowe lecz naprawdę smaczne.Cała łopatka lub jej część(golonko)naciąć nożem do 0,5cm głębokości co 2cm.natrzeć solą, pieprzem i odrobiną oleju.jarzyny cebula ,por, seler ,marchew pociąć w kawałki oraz 5ząbków czosnku w łupince włożyć do brytfanki na wierzch ułożyć łopatkę i do piekarnika 220 st.C przez 30min potem 4-5h w temp.170st.C.aż mięso będzie się rozpadać( bardzo miękkie)polecam z razowym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 29.09.2013 12:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak