pieczona łopatka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka z kościa

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • cebula

  • czosnek

  • seler

  • marchew

  • por (biała część)

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Korzystając z okazji iż zajmuję się ubojem oraz rozbiórką tucznika chcę pokazać co jest naprawdę smaczne może nie tyle zdrowe lecz naprawdę smaczne.Cała łopatka lub jej część(golonko)naciąć nożem do 0,5cm głębokości co 2cm.natrzeć solą, pieprzem i odrobiną oleju.jarzyny cebula ,por, seler ,marchew pociąć w kawałki oraz 5ząbków czosnku w łupince włożyć do brytfanki na wierzch ułożyć łopatkę i do piekarnika 220 st.C przez 30min potem 4-5h w temp.170st.C.aż mięso będzie się rozpadać( bardzo miękkie)polecam z razowym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 29.09.2013 12:27
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat