Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 szt
sól do smaku
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Kroki postępowania

1
Marynatę klasyczną do mięs Prymat przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i nacieramy nią karkówkę. Marynujemy około godziny.
Krok 1 - Pieczona karkówka foto
2
Po godzinie karkówkę dajemy do rękawa do pieczenia, dodajemy pieprz, sól i musztardę, zamykamy rękaw i dajemy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Pieczona karkówka foto
3
Pieczemy ponad godzinę w temp.200 stopni.

Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Krok 3 - Pieczona karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.10.2013 10:37
Lubię pieczone karkówki.
fotoviderek 22.10.2013 07:31
Tradycyjna najlepsza :)
Krzysztof15 21.10.2013 18:40
super pychota
Megg 21.10.2013 18:07
super smaczna karkóweczka
Marta11 21.10.2013 17:26
fajne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak