Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczona karkówka foto
Marynatę klasyczną do mięs Prymat przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i nacieramy nią karkówkę. Marynujemy około godziny.
Krok 2 - Pieczona karkówka foto
Po godzinie karkówkę dajemy do rękawa do pieczenia, dodajemy pieprz, sól i musztardę, zamykamy rękaw i dajemy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3 - Pieczona karkówka foto
Pieczemy ponad godzinę w temp.200 stopni.

Podajemy z dowolnymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 22.10.2013 10:37
Lubię pieczone karkówki.
fotoviderek 22.10.2013 07:31
Tradycyjna najlepsza :)
Krzysztof15 21.10.2013 18:40
super pychota
Megg 21.10.2013 18:07
super smaczna karkóweczka
Marta11 21.10.2013 17:26
fajne miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat