tom

Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól zmiękczająca

    10 g
  • przyprawa do duszenia

    20 g
  • majeranek Prymat

    25 g
  • Kucharek SMAK LATA

    10 g
  • karkówka

    500 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę płukam i kroje w plastry, posypuje wszystkimi przyprawami i odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia wkładam karkówkę do naczynia żaroodpornego i piekę 1 h w temp. 200 stopni C. Idealna na ciepło do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 18.11.2012 19:52
smaczne
Norgiusz 31.08.2012 10:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat