Pieczona kaczka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

  • majeranku

    2 łyżki
  • sól, pieprz

  • oliwa

  • ziemniaków

    10
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie płuczemy, osuszamy, a następnie nacieramy oliwą, solą, pieprzem oraz majerankiem. Zostawiamy na noc w lodówce.

Ziemniaki obieramy, kroimy na połówki, nacieramy oliwą i przyprawami.

Kaczkę pieczemy w temperaturze 190ºC, przez ok. 1,5 godziny. Po około godzinie dodajemy ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 09.11.2011 10:11
mnnnnnnnnnniam
Justyna223 14.09.2011 22:57
hmmm smakowa
Koper 10.03.2011 16:09
tylko sól pieprz i majeranek- niby takie proste a jakie pyszne :)
IlonaAlbertos 04.02.2011 13:21
Uwielbiam takie dania :)
agnieszka189 18.10.2010 15:25
no cóż, niegrzeczna była to ją upiekliśmy;)
misia53 16.10.2010 16:42
Agnieszko, czemu tak pobiłaś kaczuchę ? jest cała posiniaczona!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat