Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona gruszka z orzechami pekan, serem lazur i miodem palmowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 2 duże szt
ser pleśniowy niebieski 100 gram
orzechy pekan 2 łyżki
miód 2 łyżki (palmowy)

Porada

Zamiast miodu palmowego można użyć syropu klonowego, który podobnie smakuje.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona gruszka z orzechami pekan, serem lazur i miodem palmowym

Gruszki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na pół. Wydrążyć gniazdo nasienne za pomocą łyżeczki. Wstawić gruszki do nagrzanego piekarnika i podpiec je przez 3-4 minuty w temperaturze 180 stopni.
Ser lazur pokroić w kostkę (zostawić 4 plastry do ułożenia na wierzchu), dodać pokrojone orzechy pekan oraz miód palmowy. Nałożyć farsz do gruszek. Na wierzchu ułożyć plastry sera. Piec przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak