Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze śliwką
Drążymy w schabie otwór, po czym upychamy suszone śliwki. Obsypujemy majerankiem i papryką ostrą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 200 stopni przez około 2 godziny.
schab | 1,5-2 kg |
śliwki suszone | 20 dag |
Marynata do mięs klasyczna Prymat | |
ząbki czosnku | 3-4 |
Papryka ostra mielona Prymat | 12 łyżeczek |
olej | 4 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: