Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab 1,5-2 kg
śliwki suszone 20 dag

Marynata

Marynata do mięs klasyczna Prymat
ząbki czosnku 3-4
Papryka ostra mielona Prymat 12 łyżeczek
olej 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze śliwką

Mięso MYJEMY, OSUSZAMY. Schab nacieramy marynatą, olejem, czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.

Drążymy w schabie otwór, po czym upychamy suszone śliwki. Obsypujemy majerankiem i papryką ostrą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 200 stopni przez około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota w 31.12.2015 22:03
Jakie soczyste mięso!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak