Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze schabu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

schab bez kości 1 kg
czosnek ząbki 2 ząbki
sól 1 czubata łyżka

Marynata

olej rzepakowy 8 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze schabu

1. Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy solą. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. Nożem nacinamy schab, w powstałe otwory wciskamy czosnek.

2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.

3. Po tym czasie schab pieczemy około 60 minut w 190 stopniach od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 29.12.2014 17:13
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak