Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z wieprzowiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 7 łyżek
woda 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
karkówka 0,7 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z wieprzowiny

Mięso z wieprzowiny (może być karkówka lub łopatka) kroimy w równe kawałki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy je solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, wszystko polewamy oliwą z oliwek i wsadzamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Mięso tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika i przez godzinę pieczemy, po godzinie wlewamy wodę aby uzyskać sosik. TAk pozostawiamy w piekarniku jeszcze około 30 minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 28.12.2012 16:58
pyszne mięsko
jolanta19 28.12.2012 16:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak