pieczeń z wieprzowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    7 łyżek
  • woda

    250 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • karkówka

    0,7 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z wieprzowiny (może być karkówka lub łopatka) kroimy w równe kawałki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy je solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, wszystko polewamy oliwą z oliwek i wsadzamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Mięso tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika i przez godzinę pieczemy, po godzinie wlewamy wodę aby uzyskać sosik. TAk pozostawiamy w piekarniku jeszcze około 30 minut i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Noruas 28.12.2012 16:58
pyszne mięsko
jolanta19 28.12.2012 16:38
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat