Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z polędwicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
słonina 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 3 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 400 ml
mąka 4 dag
przecier pomidorowy 5 dag
białe wino 50 ml
żółta papryka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pomidory 2 sztuki
sok cytrynowy do smaku
sos wercester do smaku
pieczarki 7-9 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z polędwicy

mięsko naszpikuj pokroją w kostkę słoniną, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Mięso wyjmij i na tej samej patelni zeszklij posiekaną cebulę. Polędwicę włóż do garnka z cebulą, podlej częścią wywaru i duś powoli, podlewając wywarem. Po około godzinie wyjmij mięso i odstaw w ciepłe miejsce. Sos zredukuj. Dodaj mąkę, podsmaż ją i wlej w przecier pomidorowy i wino. sos rozrzedź wywarem i zagotuj. Pieczarki, papryki i pomidory pokrój, dodaj do sosu. Gotuj do 10 minut, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw sokiem z cytryny i sosem Worcester. Podawaj z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 09.11.2012 15:26
super
eliza135 27.10.2012 19:15
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak