Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
pieczarki marynowane mały słoiczek
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 2 sztuki
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Porada

Pieczeń podaje na ciepło z ziemniaczkami i surówką lub na zimno do kanapek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

Bułkę moczę w mleku. Cebulę kroję w kostkę, smażę na oleju i studzę . Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajka, cebulę, pietruszkę, szczypiorek, odsączoną z mleka bułkę i bułkę tartą. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem. Masę dokładnie mieszam . Keksówkę 30/10 napełniam połową masy układam pieczarki ( dodałam też marchewkę która była w słoiczku z pieczarkami) przykrywam resztą masy.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.08.2016 18:42
Moje smaki
Jagódka77 01.03.2016 11:40
na pewno pysznie smakuje
KORAL 20.02.2016 19:43
Pasztecik wygląda pysznie
ania2610 20.02.2016 16:36
wygląda bardzo apetycznie!
Maridka19 20.02.2016 11:09
Pyszna pieczeń.
kuchcik89 20.02.2016 09:40
ładnie wygląda i z pewnością super smakuje :)
Łukasz15 19.02.2016 22:05
Bardzo dobra
Ela427 19.02.2016 19:21
Apetycznie wygląda
Babeczka35 19.02.2016 19:20
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak