Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z papryką i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
wątróbka 40 dkg
cebula 2
papryka czerwona
pieczarki 5
czosnek 5 ząbków
natka pietruszki
jajko
olej
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę, czosnek i pieczarki obieramy. Natkę pietruszki i paprykę myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Pieczeń z papryką i pieczarkami foto
2
Pokrojoną cebulkę rumienimy na oleju. Do cebulki dokładamy pokrojone pieczarki i smażymy, aż się przyrumienią.
Krok 2 - Pieczeń z papryką i pieczarkami foto
3
Umyte i osuszone mięso i wątróbkę, paprykę oraz czosnek mielimy. Do miski dajemy zmielone mięso z wątróbką, papryką oraz czosnkiem, podsmażoną cebulkę z pieczarkami, jajko, posiekaną pietruszkę i kucharek z pieprzem. Wyrabiamy masę mięsną.
Krok 3 - Pieczeń z papryką i pieczarkami foto
4
Dajemy na blaszkę wysmarowaną smalcem.
Krok 4 - Pieczeń z papryką i pieczarkami foto
5
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 1 godz.
Krok 5 - Pieczeń z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 03.11.2013 13:23
domowe specjały :)
margaret 02.11.2013 21:42
fajny przepis:)
lara 02.11.2013 20:24
bardzo dobre połączenie
mariel78 02.11.2013 20:14
bardzo smaczne
Poison1988 02.11.2013 19:45
ale ładna Ci wyszła - super przepis :)
elka72 02.11.2013 19:26
Domowe wyroby najlepsze:)
Michał2 02.11.2013 18:13
barbdzo dobra pieczeń
Konczi 02.11.2013 18:13
pysznie wygląda
Pyszota 02.11.2013 17:46
Uwielbiam takie pieczenie :)
Joannasz3190 02.11.2013 17:22
Super pieczeń! :)
Babciagramolka 02.11.2013 16:41
Jak ja juz dawno nie jadłam pieczeni rzymskiej - wpraszam sie na plasterek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak